• Erkend schadeherstelbedrijf
  • Haal & breng service
  • Voor alle verzekeringsmaatschappijen
  • Gratis vervangend vervoer

Autoverzekering: verschil tussen WA, Beperkt Casco, All Risk

Als u een auto hebt, bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Met keuze uit allerlei pakketten kan het soms lastig zijn een keuze te maken. Dus laten we eens rustig de verschillen bekijken tussen dekkingen als WA, Beperkt Casco en All Risk. Welke voorwaarden kennen deze en voor welke auto is elk type dekking het meest geschikt?

Wat is de WA-dekking?

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is het minimum dat iedere autobezitter dient af te sluiten. Met WA is de lichamelijke en materiële schade gedekt die u bij anderen veroorzaakt. Schade aan uw eigen auto is dus niet verzekerd, tenzij het ongeluk door de tegenpartij werd veroorzaakt. Dan vergoedt de verzekering van die persoon uw schade.

Gebeurtenissen die niet verzekerd zijn met WA-dekking zijn diefstal en inbraak, stormschade, schade door eigen toedoen en vandalisme. Dit goedkoopste verzekeringspakket wordt vaak gekozen door eigenaars van een auto die zo’n 10 jaar of ouder is.

Wat is Beperkt Casco?

Beperkt Casco is in feite een WA-dekking met enkele extra’s. De schade die u bij anderen veroorzaakt wordt hierdoor gedekt, maar ook bij schade veroorzaakt door overmacht (zoals inbraak, brand en ruitschade) schiet uw autoverzekering te hulp.

De dekking Beperkt Casco is een populaire keuze voor wie een auto van ongeveer 6-9 jaar oud rijdt. Zelf tegen een paaltje rijden of vandalisme worden niet vergoed bij deze dekking.

Wat is een All Risk-autoverzekering?

Het prijzigste pakket van elke verzekeraar heet All Risk. Bij dit pakket is alle schade verzekerd. Ook als je een eenzijdig ongeluk hebt of als een vandaal je auto bewerkt, ben je gedekt. Schade die door Beperkt Casco vergoed wordt, dekt de All Risk ook: brand, storm, kapotte ruiten en inbraak.

All Risk is een dekking die populair is bij eigenaars van een auto tot pakweg 6 jaar oud. Bij zo’n auto kan schade flink in de papieren lopen. Vooral als u de auto hebt gefinancierd en de lening nog niet compleet hebt afbetaald, is de All Risk-verzekering verstandig.

Uw autoverzekering kiest voor Van Alphen

Voorkomen is beter dan genezen. Maar als u tóch schade oploopt, kunt u bij Van Alphen Autoschades terecht voor een prijsraming en reparatie. Wij werken met elke autoverzekering. Indien gewenst, helpen wij bij de communicatie met uw verzekeraar. Meer weten of een afspraak maken? Bel ons op 013–542 1755.