• Erkend schadeherstelbedrijf
  • Haal & breng service
  • Voor alle verzekeringsmaatschappijen
  • Gratis vervangend vervoer

DSA afhandeling

Sinds 1 jaar geleden is  de “Directe Schadeafhandeling” ingevoerd, dit wordt ook wel DSA genoemd.

 

Wat is Directe Schadeafhandeling?

Bij Directe Schadeafhandeling kan de eigen verzekeraar een schade voor haar WA verzekerde klant regelen bij de tegenpartij. Je hebt vanaf 1 juli 2021 de keuze om de schade door de eigen verzekeraar te laten afhandelen. Als je daarvoor kiest, dan verloopt alles veel sneller.’ Wel is het belangrijk dat de aansprakelijkheid duidelijk is. Voorheen ging de klant de schade zelf bij de tegenpartij verhalen.

Het gebruik van Direct Schadeafhandeling?                                                                                                           Veel mensen maakten het afgelopen jaar al gebruik van Direct Schadeafhandeling. Het heeft veel voordelen voor klanten. En het kost niks extra. De verzekeraar neemt alles uit handen. De klant hoeft zelf nergens achteraan. En heeft alleen contact met de eigen verzekeraar. Die ken je en vertrouw je. De eigen verzekeraar bepaalt wie aansprakelijk is. En mag daar toezeggingen over doen zonder de reactie van de andere partij af te moeten wachten. Dat werkt natuurlijk veel sneller. Als de verzekeraar een schadeformulier van een klant ontvangt, wordt er gelijk gekeken of de aansprakelijkheid vastgesteld kan worden. Als dat zo is, laten ze het gelijk weten. De klant weet dan direct of de schade vergoed wordt. Klanten die nu afhankelijk zijn van de verzekeraar van de aansprakelijke partij, weten vaak pas na een aantal weken waar ze aan toe zijn.

Voorwaarden nieuwe regeling? 

Voorwaarden:

  1. particulier verzekerde personenauto
  2. schade is veroorzaakt door een ander voertuig
  3. beide voertuigen hebben een Nederlands kenteken
  4. geen letsel
  5. geen drank of druks gebruik

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Van Alphen Autoschades, 013-5421755 of info@vanalphenautoschades.nl