• Erkend schadeherstelbedrijf
  • Haal & breng service
  • Voor alle verzekeringsmaatschappijen
  • Gratis vervangend vervoer

WAAROM CONTRA EXPERTISE VOERTUIG AUTO?

Bij schade aan een voertuig mag u altijd een eigen expert inschakelen, een zogenaamde contra-expert, wanneer u het niet eens bent met de schadevaststelling van bijvoorbeeld uw verzekeraar. Het grote voordeel van het inschakelen van contra expertise voertuig auto is dus dat u ervan verzekerd bent dat u niet zomaar in het nadeel gesteld wordt.

U schakelt een contra-expert in bij eigen schade, maar ook als u door iemand anders schade hebt en u het niet eens bent met de schade-uitkering. U mag in dat laatste geval een contra-expert inschakelen op kosten van de WA-verzekering van de andere partij. Ook mag u binnen drie jaar na de schadeafwikkeling nog contra-expertise aanvragen. Let wel: als u al akkoord bent gegaan met een vastgesteld bedrag of als de schade al hersteld is, is dit een lastiger verhaal.

Als u de keuze maakt om een Expertise Bureau in te schakelen voor de contra-expertise van uw voertuig, gaan zij de schade nauwkeurig onderzoeken. Na dit onderzoek worden de ondervindingen besproken met u én de eerste schade-expert. Als zij niet tot een overeenstemming komen, zal er een derde partij bij worden gebracht. Als zij wel tot een gelijk besluit komen, zal dat uw (nieuwe) schade-uitkering worden.

De kosten voor een contra expert zitten tussen de € 250,- en € 350,-. Wat uw verzekeraar precies vergoedt, staat vermeld in uw polis