• Erkend schadeherstelbedrijf
  • Haal & breng service
  • Voor alle verzekeringsmaatschappijen
  • Gratis vervangend vervoer

Wat houdt FOCWA Garantie in?

FOCWA is een Nederlandse vereniging die in 1936 werd opgericht als brancheorganisatie voor schadeherstelbedrijven. FOCWA behartigt de belangen van circa 1.800 leden. Ook heeft de organisatie een kwaliteitskeurmerk voor autoschadeherstel ingevoerd.

Het keurmerk is een kwaliteitsnorm die voor alle FOCWA Schadeherstelleden verplicht is. De kwaliteitseisen zijn gekoppeld aan de schadeherstel activiteiten die door een FOCWA Schadeherstel lid wordt uitgevoerd. De schadeherstel activiteiten zijn onderverdeeld in twee categorieën: Cosmetisch Schadeherstel en Complex Schadeherstel. Bij cosmetische schades gaat het om kleine krasjes en deukjes en bij complexe schades is er meer aan de hand. Dan heb je het over grotere deuken en andere delen van de auto die we moeten repareren, zoals bijvoorbeeld de wielophanging. Afhankelijk van de categorie dienen alle leden van FOCWA aan de kwaliteitseisen te voldoen. Een onafhankelijke instantie controleert de schadeherstelbedrijven op criteria als opleiding, uitrusting en apparatuur, bedrijfsvoering. Afhankelijk van de bevindingen krijgt het schadeherstelbedrijf al dan niet het certificaat FOCWA toegekend.

Vanaf 1 oktober 2018 werken brancheverenigingen FOCWA en BOVAG met hetzelfde kwaliteitskeurmerk voor schadeherstellers. In deze gezamenlijke branchenorm zijn inmiddels ook ruitschades ondergebracht. Het keurmerk moet ook de kwaliteit van ruitschadeherstel borgen.

 

Als u uw schade laat repareren bij Van Alphen Autoschades in Tilburg krijgt u vier jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Wilt u graag weten wat de reparatie van uw autoschade kost, dan kunt u altijd vrijblijvend bij Van Alphen Autoschades langsrijden. U kunt dit natuurlijk ook online aanvragen via onze website www.vanalphenautoschades.nl