• Erkend schadeherstelbedrijf
  • Haal & breng service
  • Voor alle verzekeringsmaatschappijen
  • Gratis vervangend vervoer

Wat is een OBD-stekker?

De afkorting OBD staat voor On Board Diagnostics. De OBD-poort is in principe een stopcontact in je auto waarmee je toegang hebt tot de software in je auto. Deze poort wordt door Van Alphen Autoschades als garage gebruikt om een storing in je auto uit te lezen en te resetten.

De OBD is een aansluiting met een 16 pins stekker en is hetzelfde voor elk voertuig. Je kunt de aansluiting vinden onder het stuur, bij de zekeringkast of in de middenconsole. Het kan zijn dat er een klepje voor zit.

Van Alphen Autoschades in Tilburg beschikt over een OBD uitleesapparatuur. Deze  wordt gebruikt om een diagnose te stellen van een schadeauto. Zo kunnen we zien of jouw auto foutcodes aangeeft, je kunt foutcodes wissen, servicelampjes uitzetten, bepaalde systemen programmeren en vaak ook live data bekijken.

Als Van Alphen Autoschades herstelwerk verricht, dan wordt, indien nodig,  het voertuig twee keer uit gelezen. Eenmaal voorafgaand  aan én na afronding van de werkzaamheden. Het uitlezen van uw auto duurt gemiddeld 10 minuten.

Eventuele storingen die verband houden met de schade aan het motorvoertuig lost Van Alphen Autoschades op. Indien er storingen zijn die geen verband houden met de schade kunnen we met u communiceren.

Wilt u meer informatie over het uitlezen van uw auto dan neem gerust contact met ons op, telefoonnummer 013-5421755.