• Erkend schadeherstelbedrijf
  • Haal & breng service
  • Voor alle verzekeringsmaatschappijen
  • Gratis vervangend vervoer

Wat is No-claim korting?

Als u een autoverzekering heeft, dan heeft u vast wel eens gehoord van de term ‘no claim korting‘. Maar wat is no claim eigenlijk? En hoe krijg je deze korting? Eenvoudig gezegd is het de korting op de premie van uw autoverzekering op het moment dat u schadevrij rijdt.

Wat is no-claim?

Letterlijk betekent het: geen schadeclaim. U heeft geen aanspraak heeft gemaakt op uw verzekering. De verzekeringsmaatschappij heeft geen schade voor u betaald. Uw verzekeringsmaatschappij beloont u voor het aantal schadevrije jaren. Wanneer u geen schade heeft ingediend bij uw verzekering, hoeft de verzekeraar ook geen kosten voor u te maken. Op deze manier krijgt u meer no-claim korting. Echter wanneer u wel schade claimt, dan zal u in veel gevallen meer gaan betalen.

Hoe werkt no-claim korting?

Verzekeraars bepalen de no-claim korting naar aanleiding van de bonus-malusladder. Dit is een tabel waarin het aantal schadevrije jaren staat met de bijbehorende korting die u ontvangt op uw premie. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger u op de ladder staat en hoe meer no-claimkorting u krijgt.  Elke verzekeraar heeft zijn eigen bonus malus regeling.

Autoverzekering no-claim korting terugval

Hoe meer schadevrije jaren hoe hoger de no-claim korting op uw autoverzekering. Maar wat als u wel schade rijdt met uw auto? Stel u raakt een paaltje met uw auto en of u rijdt tegen een andere auto aan. Hierdoor valt u terug in no-claimkorting wanneer u verantwoordelijk bent voor de schade die u rijdt, en de verzekeringsmaatschappij moet uitkeren. Het maakt voor de verzekeraar niet uit hoe groot of klein de autoschade is. Op het moment dat u terugvalt op de ladder, ontvangt u minder no claim korting en wordt de premie van uw autoverzekering dus hoger.

Wat valt er onder de no claim korting?

Op het moment dat u zelf niet verantwoordelijk bent voor de schade, valt u niet terug op de bonus-malusladder. Bijvoorbeeld in het geval van diefstal van uw auto, ruitschade of brand. Ook auto schade die ontstaat met een aanrijding met een wild dier is niet van invloed op de bonus-malusladder. Schades die ontstaan zijn waarvoor u wel zelf verantwoordelijk bent, zijn wel van invloed op uw no-claim korting. In sommige gevallen is het overwegen waard om de schades die ontstaan zijn aan uw voertuig door uw eigen toedoen, zelf te betalen. Bij Van Alphen Autoschades kunt u een gratis offerte ontvangen. Het kan goedkoper zijn zelf de autoschade te betalen, en zo uw no-claim korting te behouden

No claim beschermer; wat is dat?

Bij een aantal verzekeraars kunt u terecht voor een aanvullende verzekering op je no claim. Dit noemen we de no claim beschermer. Hierdoor zal je niet dalen op de bonus malusladder als u autoschade claimt.

Wilt u weten wat schade aan uw auto kost, kom dan vrijblijvend bij Van Alphen in Tilburg langs. Onze experts kijken met u mee en kunnen u adviseren wat voor u de beste oplossing is m.b.t. eventuele terugval in no-claim korting. U kunt ook online een offerte aanvragen, kijk op https://www.vanalphenautoschades.nl/inschatting-kosten-schadeherstel