• Erkend schadeherstelbedrijf
  • Haal & breng service
  • Voor alle verzekeringsmaatschappijen
  • Gratis vervangend vervoer

Wat is precies een rechtsbijstandverzekering?

Wat is precies een  rechtsbijstandverzekering?

Als je deelneemt aan het verkeer, kun je natuurlijk schade oplopen en daar onenigheid over krijgen. Dat kan zijn met de auto, maar ook te voet of op de fiets. Als je zelf schade oploopt, of juist veroorzaakt. Kom je er in dit soort gevallen onderling niet uit? Dan kun je met een rechtsbijstandverzekering een beroep doen op de experts van de rechtsbijstandverzekeraar. Bekende rechtsbijstandverzekeringen zijn Arag en DAS. Voor advies, maar als dat niet genoeg is kunnen zij natuurlijk bemiddelen, brieven schrijven

of er zelfs een rechtszaak van maken.

Verschil tussen motorrijtuigenrechtsbijstand of verkeersrechtsbijstandverzekering

Een motorrijgenrechtsbijstandverzekering biedt dekking voor geschillen rond het verzekerde motorrijtuig. Een verkeersrechtsbijstandverzekering biedt dezelfde dekking als bovenstaande, maar is niet gekoppeld aan één motorrijtuig maar er bestaat dekking voor het hele gezin voor gebeurtenissen die te maken hebben met het deelnemen aan het verkeer.

Onschuld verdedigen

Wanneer je aanrijding krijgt met een andere automobilist, dan kan de tegenpartij jou aansprakelijk stellen voor het ongeval. Maar het zou kunnen dat de schuld bij een andere bestuurder ligt. In dit geval kun je juridische hulp krijgen om je onschuld te verdedigen.

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Met een rechtsbijstandverzekering verkeer krijg je juridische hulp om de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor het veroorzaken van zowel letselschade als materiele schade. Als de tegenpartij als schuldige is aangewezen, kun je de opgelopen schade verhalen.

Schade berekenen

Wij, Van Alphen Autoschades,  kunnen een taxatierapport opmaken van de schade aan uw voertuig. Laat u de schade repareren, dan worden hiervoor geen kosten berekend. Als u de schade niet laat herstellen dan worden de taxatiekosten aan u berekend en deze kunnen, indien mogelijk verhaald worden bij de tegenpartij, mits deze de aansprakelijkheid heeft erkent.

 

Online een offerte aanvragen

Ben jij verzeild geraakt in een ongeluk en heb jij autoschade en wel of geen rechtsbijstandverzekering Verkeer? Bij van Alphen Autoschade  kun je direct een (online) geschat schadebedrag  aanvragen . Daarnaast adviseren wij u voor de best passende oplossing voor het herstellen van de schade aan uw auto en ook proberen wij u daar waar nodig zoveel mogelijk te ontzorgen.

Kijk op www.vanalphenautoschades.nl of bel 013-5421755