• Erkend schadeherstelbedrijf
  • Haal & breng service
  • Voor alle verzekeringsmaatschappijen
  • Gratis vervangend vervoer

Hoeveel autoschade heb ik?

Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Wanneer u autoschade heeft gereden en hier zelf verantwoordelijk voor bent, is de vraag al gauw: hoeveel gaat het kosten om dit te repareren? En meteen daarna vraagt u zich af: wie gaat dat betalen?

Wanneer uw autoverzekering dit soort schade dekt (all risk), valt u terug in uw opgebouwde no-claimkorting en schadevrije jaren. Dat betekent dat u na de jaarlijkse verlenging een meer premie betaalt. Is dat het wel waard of kunt u de schade beter zelf betalen? Uw verzekeraar of tussenpersoon kan de precieze terugval voor u berekenen.

Anders is het als u een no-claimgarantie heeft afgesloten. Die aanvullende dekking zorgt ervoor dat u schuldschade kunt claimen zonder dat u méér gaat betalen. De verzekeraar schrijft vijf jaar van uw opgebouwde schadevrije jaren af, maar het heeft geen invloed op uw premie.

Gemiddeld schadebedrag: meer dan 1.300 euro

Autoschade kan flink in de papieren lopen. De afgelopen jaren is de gemiddelde prijs van autoschade langzaam opgelopen, en inmiddels bedraagt die € 1.359. Maar de kans is natuurlijk groot dat uw reparatie lager of hoger uitvalt. Daar komen allerlei factoren bij kijken:

  • De omvang van de schade
  • Al dan niet de noodzaak tot uitdeuken
  • De keuze voor originele of gebruikte onderdelen
  • Het eventuele spuiten van het plaatwerk
  • Het uitspuiten van delen om kleurverschil te voorkomen

Voor duidelijkheid over het schadebedrag neemt u contact op met een autoschade-expert. Van Alphen Autoschades is een onafhankelijk schadebedrijf dat met alle merken en verzekeringsmaatschappijen werkt.

Online schadeberekening auto

Voordat u bepaalt of u de schade zelf betaalt of liever de verzekeraar inschakelt, is het belangrijk om een idee te krijgen van de reparatiekosten. Van Alphen Autoschade biedt u de unieke mogelijkheid om online een prijsschatting van het schadeherstel te krijgen.

Hoe het werkt? Heel eenvoudig: u vult het formulier in met uw persoonlijke gegevens, het kenteken en foto’s van de schade. Hoe meer foto’s u kunt sturen, uit verschillende hoeken, des te beter. Onze schadeherstellers bekijken deze foto’s aandachtig en maken een inschatting van de kosten voor het repareren van de schade.

Langskomen is beter

De online prijsraming is geen definitieve. Op foto’s is de achterliggende schade vaak minder goed te zien. Soms is het nodig om plaatwerk of onderdelen te verwijderen om een volledig beeld van de schade te krijgen. Indien uw auto nog rijdt en verkeersveilig is, kunt u langskomen. Als de schade groter is, kan ophalen met de sleepwagen ook. Informeer daarvoor bij de receptie. Tijdens reparatie wordt er voor de verzekering een definitieve berekening gemaakt.

Voor een prijsraming hoeft u geen afspraak te maken. U wordt bij aankomst altijd geholpen door deskundig personeel. U bereikt ons vanaf doordeweeks vanaf 8:00 uur op nummer +31 13 542 1755.

Gratis vervangende auto

Afhankelijk van de autoschade dienen we enkele uren tot enkele dagen aan uw auto te werken. Om te voorkomen dat klanten zonder eigen vervoer komen te zitten, bieden wij een vervangende auto. Kiest u voor vergoeding door de verzekeraar, dan kan deze soms ook een leenauto ter beschikking stellen. Bij verhaalbare schades kunnen wij een deel van de kosten vergoed krijgen bij de tegenpartij; dit is wettelijk geregeld. Indien gewenst, helpen wij u bij de communicatie met uw verzekeraar of het invullen van het schadeformulier.