• Erkend schadeherstelbedrijf
  • Haal & breng service
  • Voor alle verzekeringsmaatschappijen
  • Gratis vervangend vervoer

Werkwijze

Door onze jarenlange ervaring hebben we een duidelijke en heldere werkwijze. Hierdoor komen we snel tot een goed eindproduct. U kunt bij ons terecht voor verschillende schadegevallen. U moet hierbij denken aan: Schadeherstel, ruitreparatie, spuitwerk, etc. Hieronder ziet u hoe Van Alphen Autoschades te werk gaat om uw schade professioneel te verhelpen.

Maak nu een inschatting

Gelijk een afspraak maken om uw schade te laten verhelpen.

Schademelding

Wanneer u uw schade bij ons heeft gemeld (Dit kan telefonisch of gewoon aan de balie) nemen wij alles even met u door. We zullen u vragen om uw gegevens, kentekenbewijs van de auto, groene kaart en natuurlijk zullen we ook meteen de schade inventariseren. Wij zullen de schade bij uw eigen verzekeringsmaatschappij melden.

Sterker nog: Alle verdere afhandeling met de verzekeringsmaatschappij nemen wij voor onze rekening, zodat u hier niet mee belast wordt. U kunt altijd gebruik maken van ons vervangend vervoer.

Expertise

De gegevens van uw auto en de schade wordt door onze schademanager geinventariseerd. Hij zal hierna de omvang van de schade vaststellen en neemt deze bevindingen mee in het gesprek met uw verzekeringsmaatschappij. Alle gegevens, zoals digitale foto’s, het schaderapport, zullen in 1 rapport richting de verzekeringsmaatschappij worden gestuurd. Dit dossier blijft tot en met de aflevering van uw auto altijd hét kenmerk voor uw schadegeval.

Demontage en plaatwerkerij

De te vervangen onderdelen worden gedemonteerd en de carrosserie wordt uitgedeukt of gedeeltelijk vervangen of gericht. Dit is een zeer belangrijk gedeelte in ons herstelproces en bepaald voor het grootste gedeelte de kwaliteit van het afgeleverde werk. Dat is ook de reden waarom Van Alphen Autoschades ontzettend veel aandacht geeft aan dit proces.

Wij werken met de meest geavanceerde lasapparatuur en alle medewerkers op de werkvloer zijn uiteraard stuk voor stuk gecertificeerd.

Voorbewerking

Op de moderne voorbewerkafdeling worden alle nieuwe en herstelde delen weer netjes strak gemaakt en de voorbereidingen voor het spuiten worden op deze speciale afdeling uitgevoerd. De werkplekken zijn voor zien van geavanceerde afzuiging om stof zo effectief mogelijk af te voeren.

Hierna zal alles worden klaar gemaakt om te beginnen aan het proces van het spuiten van de nieuwe onderdelen.

Spuiterij

In de spuiterij, die geheel stofvrij is, worden de nieuwe onderdelen gespoten in exact dezelfde kleur als uw auto.

Om de onderdelen in exact dezelfde kleur als de auto te kunnen spuiten maken wij gebruik van een speciale computer. Deze kan op basis van de kleur van uw auto, de juiste kleur selecteren en mengen. In de hypermoderne spuitcabine kunnen zowel uw auto als de losse carrosseriedelen tegelijk gespoten worden. Daarna zorgt de spuitcabine samen met de warme luchtstralen dat de lak op de meest ideale temperatuur wordt gedroogd, zodat invloeden van buitenaf de nieuwe laklaag niet kunnen aantasten.

milieuvriendelijk

Van Alphen Autoschades gebruikt milieuvriendelijke water gedragen lakken tijdens het spuiten. Door een constante ondersteuning van de lak- fabrikant zijn wij in staat om altijd de beste kleur op uw auto te spuiten

Afdeling montage

Nadat de onderdelen zijn gedroogd worden ze weer op uw auto teruggezet. Dit gebeurt op de montageafdeling. De auto wordt na de montage weer gecontroleerd.

Wassen

Uw auto wordt na de reparatie uiteraard door ons gepoetst en gewassen. Dit is onze service, die wij u graag bieden.

Ruitreparatie

Ster in uw voorruit, eerst repareren, dan pas vervangen!

Een ster in uw voorruit? Dat is vervelend, zeker als deze zich precies in uw gezichtsveld bevindt. Door onder andere temperatuurwisselingen kan een ster gemakkelijk een barst worden. Dit brengt niet alleen extra kosten met zich mee, maar levert ook een reëel veiligheidsrisico op. De effectiviteit van de kooiconstructie en airbags zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van de voorruit van uw auto.

Tijdig repareren is daarom erg belangrijk. Bij Van Alphen Autoschades proberen we altijd eerst of we de voorruit kunnen repareren, vervangen kan altijd nog. De afwikkeling van de schade is rechtstreeks met de verzekeringsmaatschappij.

Aflevering

Wanneer wij ons werk hebben gedaan nemen wij contact op met u. We bespreken een tijdstip wat voor u uitkomt om de auto op te halen. Bij het afhalen van uw auto zult u zien dat Van Alphen Autoschades de schade compleet heeft afgehandeld. Het enige wat u hoeft te doen is het inleveren van de leenauto of leenfiets. En het eventuele eigen risico af te rekenen.

“U kunt met een gerust hart de weg weer op!”