• Erkend schadeherstelbedrijf
  • Haal & breng service
  • Voor alle verzekeringsmaatschappijen
  • Gratis vervangend vervoer

Autoschade repareren met gebruikte onderdelen

Autoschade rijden is vervelend, en al helemaal wanneer u zelf voor de kosten moet opdraaien. Afhankelijk van uw verzekeringspolis wordt schade aan uw wagen vergoed, of moet u die zelf betalen. In het laatste geval kan het verstandig zijn om voor gebruikte onderdelen te kiezen. Van Alphen Autoschades in Tilburg biedt u die mogelijkheid. In deze blogpost leggen wij uit hoe het werkt.

Wanneer moet ik autoschade zelf betalen?

Iedereen met een autoverzekering is op zijn minst verzekerd voor schade aan andermans auto. Deze verplichte WA-dekking is populair bij mensen met een wat oudere auto. Wie een nieuwere wagen heeft, kiest vaak voor een dekking die ook schade aan de eigen auto dekt: Beperkt Casco of zelfs All-Risk.

Heeft u alleen WA-dekking, dan dient u alle schade aan uw eigen auto te betalen, tenzij iemand anders schuldig was. Bij een Beperkt Casco-premie wordt schade door overmacht óók gedekt (zoals inbraak, brand en ruitschade). Bij tegen een paaltje rijden of zelf een ongeluk veroorzaken, komen de reparatiekosten voor uw rekening.

Gebruikte onderdelen zijn goedkoper

Wanneer uw verzekeraar de reparatiekosten vergoedt, krijgt u altijd nieuwe onderdelen. Maar wanneer u zelf de rekening dient te betalen, geeft een schadehersteller als Van Alphen u de keuze: nieuwe onderdelen of gebruikte onderdelen installeren. Vanzelfsprekend kosten gebruikte onderdelen minder. Dit kan soms enkele honderden euro’s schelen.

Gebruikte onderdelen hoeven niet oud en versleten te zijn. Er zijn nieuwe auto’s die na een ongeluk total loss worden verklaard, maar nog prima onderdelen hebben. Het plaatwerk is hier een voorbeeld van: spiegels, bumpers en portieren pakken voordelig uit wanneer ze gebruikt zijn. Dat geldt al helemáál wanneer dit plaatwerk in dezelfde kleur als uw auto is. Zo hoeft er niet geschuurd, geplamuurd en opnieuw gespoten te worden. Op die manier bespaart u aanzienlijk op de totaalkosten van het autoherstel.

Vrijblijvende schatting van het schadebedrag

Bij het invullen van een schadeformulier vraagt uw verzekeraar om een schatting van het schadebedrag. Maar ook wanneer u zelf de autoschade betaalt, wilt u natuurlijk graag weten aan welk bedrag u moet denken. Van Alphen stelt u in staat om vanuit huis een inschatting van de kosten aan te vragen. Daarvoor gebruikt u dit formulier. Hoe meer foto’s u kunt bijvoegen, des te beter wij de kosten kunnen inschatten. Naar keuze nemen wij gebruikte onderdelen in de prijsraming mee.

Voor de meest nauwkeurige prijsschatting komt u bij ons langs. Daar heeft u geen afspraak voor nodig. Wij zijn van maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 17:15 uur geopend. Op vrijdag staan wij van 8:00 uur tot 16:30 uur voor u klaar. Neem voor de volledigheid uw rijbewijs, kenteken deel 1 en 2, de groene kaart en (een kopie van) het schadeformulier mee.